Afbeelding
Foto: Landelijke Eenheid Noordwest

Politie plukt dronken bromfietser (26) uit Naarden van A1

112

NAARDEN - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 26-jarige bromfietser aangehouden. Hij reed met z’n dronken kop over de A1. Later bleek dat hij ook niet in het bezit is van een rijbewijs.

De man werd opgemerkt door een ANWB-medewerker. Deze persoon lichtte de politie in. “Een van onze onopvallende auto’s was in de buurt en zag de bromfietser korte tijd later vanaf verzorgingsplaats De Hackelaar net de snelweg weer op rijden. De collega heeft de bestuurder een STOP-tekenen gegeven, maar deze werd niet opgevolgd. Bij de afrit Muiden is de brommer door onze collega, samen met een motorrijder van politie Gooise Meren en een bergingsauto tot stoppen gedwongen”, aldus de politie.

Na zijn aanhouding moest de Naarder blazen. Doordat de man geen rijbewijs had, is de limiet voor een beginnende bestuurder van toepassing. De limiet van 88 ug/l werd ruim overschreden: hij blies 385 ug/l. “Er zijn processen-verbaal opgemaakt voor het rijden over de vluchtstrook, het rijden over de snelweg, het negeren van het stopteken, het rijden zonder rijbewijs en het rijden onder invloed van alcohol.”

Uit de krant