Afbeelding
Foto: Inter Visual Studio / Judith van Dijkhuizen

Politie houdt 17-jarige automobilist aan; hij was onder invloed van THC

112

MUIDEN - De politie heeft gisteravond een 17-jarige jongeman aangehouden. Hij bestuurde een auto, die hij - na het negeren van een stopteken - in de sloot naast de A1 parkeerde. Na onderzoek bleek de bestuurder onder invloed van de drug THC.

De brandweer en een ambulance werden opgeroepen, maar uiteindelijk bleek de inzet van deze twee hulpdiensten niet nodig. Volgens getuigen zou er ook nog een tweede persoon zijn aangehouden en zouden twee anderen gevlucht zijn. De afrit naar tankstation De Hackelaar was tijdelijk dicht. Een berger kwam ter plekke om het voertuig mee te nemen.

Twijfelachtige rijstijl 
De Landelijke Eenheid Noordwest laten weten dat twee politiestudenten van Politie Noordoostpolder/Urk in hun vrije tijd over de A6 van Lelystad naar Almere reden. “Zij zagen een Peugeot rijden die erg slingerde. Omdat het vermoeden ontstond dat de bestuurder onder invloed was van verdovende middelen kozen wij posities ter hoogte van Almere om het voertuig op te vangen en te controleren. Op de A1 ter hoogte van Muiderberg kwamen wij achter het voertuig. Wij zagen dat het voertuig inderdaad een twijfelachtige rijstijl er op nahield.”

Volgteken
Het voertuig dat de A1 opreed, richting Amsterdam, kreeg van het onopvallende politievoertuig een volgteken. “Ons snelle interventievoertuig sloot aan de achterkant aan. De auto volgde netjes richting het tankstation tot hij bij het puntstuk aankwam. Daar stuurde hij snel terug naar de doorgaande rijstroken en probeerde er vandoor te gaan. Daar waren wij natuurlijk al op berekend. De onopvallende auto stuurde mee terug naar de doorgaande rijstroken. Daarop probeerde de bestuurder van de Peugeot weer terug te sturen naar de uitvoegstrook. Dat deed hij zo lomp dat hij hierbij de controle over de auto verloor, over de vluchtstrook en door de berm vloog om zo’n twintig meter verderop de sloot in te rijden.”

Nat pak
De bestuurder en twee inzittenden werden met een nat pak uit de auto gehaald. De bestuurder bleek slechts 17 jaar oud te zijn en hij bleek tevens vermoedelijk onder invloed van THC. “Daarop is door een arts bloed afgenomen wat nader onderzocht gaat worden. Tegen de andere inzittenden bestond geen verdenking van een strafbaar feit en daarom konden zij na de controle hun weg, met natte kleding, vervolgen. De auto is afgesleept door een berger en is vermoedelijk total-loss.”

Uit de krant