Afbeelding
Foto: Nowolves Benelux
Video

‘Ga weg, ga weg’: man filmt wolf van heel dichtbij in Gooise natuur

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Een kort filmpje op twitter waarop te zien is hoe een wolf in heel dichtbij een man komt, is inmiddels al duizenden keren bekeken. Het filmpje zou zijn gemaakt op de Westerheide.

Te zien is hoe de wolf steeds dichterbij de filmende man lijkt te komen. De man, een hardloper, roept tot twee keer toe ‘ga weg’. Uiteindelijk gaat de wolf ook weg. De video zou op 16 september zijn gemaakt en is afgelopen zondag op twitter geplaatst door Nowolves Benelux. Deze club omschrijft zichzelf als ‘non-profit organisatie die zich richt op het onderzoeken, informeren en publiceren over de risico’s en gevolgen van een wolvenpopulatie’.

(Tekst gaat verder onder de video)

Hoewel deze organisatie met dit filmpje lijkt te willen aantonen dat het dier ‘problematisch gedrag’ vertoont, nemen veel mensen die reageren het juist op voor het dier. "Niets aan de hand, totaal geen agressie. Wolf waarschijnlijk net zo verrast als de trimmer", is één zo’n reactie. Iemand anders laat weten: "Mooie opname. Wat een geluksvogel om een wolf zo dichtbij te zien. En ja, deze wolf is duidelijk op jacht naar zwetende joggers op de Gooise matras…. Met grote boog om de ‘prooi’ heen de hei op…."

Maandag rond 12.00 uur is de video al meer dan veertigduizend keer bekeken. Ook het Goois Natuurreservaat is de video bekend. "Hij lijkt op een filmpje dat wij vorige week kregen", aldus een woordvoerder, "die is gemaakt in het Spanderswoud."

Man of vrouw?
Het verhaal van de wolf in deze regio is er een van soms enkele dagen niks en dan ineens duikt het dier weer op. Momenteel wordt onderzocht of de wolf een man of vrouw is, waar het dier vandaan komt en of het er een of misschien wel meerderen zijn. Ook moet dan duidelijk zijn of het om hetzelfde dier gaat dat zich regelmatig op de Utrechtse Heuvelrug laat zien.

Uit de krant