Door het informatiebord wordt de bijenschans toegankelijker.
Door het informatiebord wordt de bijenschans toegankelijker. Foto: © Bob Awick

Rotaryclub onthult informatiepaneel bijenschans

Natuur en Milieu

NAARDEN/BUSSUM - De voorzitter van de Rotaryclub Naarden-Bussum, Paul Rijpstra, heeft maandagavond het informatiepaneel onthuld bij de bijenschans in Huizen. Het Goois Natuurreservaat en de imkervereniging streven er naar de bijenschans toegankelijker te maken met behulp van dit informatiebord.

Het informatiepaneel is geplaatst tegenover het pand aan Museumlaan 3 en biedt wandelaars informatie over het landschap, de geschiedenis, de bijenschans en het houden van bijen in dit gebied.

Tijdens de bijeenkomst sprak Erik Berkelmans, een lid van de Rotaryclub en tevens amateur-imker. Hij is betrokken bij de productie van de Gooise Rotary-honing en is ook lid van de Bussumse Imkervereniging, die verantwoordelijk is voor het beheer van de Bijenschans in Huizen.

De realisatie van het informatiepaneel werd mogelijk gemaakt door de opbrengst van de Gooise Rotary-honing, die wordt verkocht door Rotaryclub Naarden-Bussum, evenals door bijdragen van het Goois Natuurreservaat en een gift van de Lakeland Foundation.

Uit de krant