Cor Boers maakte de winnende foto uit 2022.
Cor Boers maakte de winnende foto uit 2022. Foto: Cor Boers

Fotowedstrijd Wandelen langs Oude Hollandse Waterlinie

Natuur en Milieu

GOOISE MEREN - De jaarlijkse fotowedstrijd van de Stichting Oude Hollandse Waterlinie heeft als thema ‘Wandelen langs de Oude Hollandse Waterlinie’. En dat is niet zomaar gekozen. Wandelen langs de Oude Hollandse waterlinie is namelijk echt een belevenis. De organisatie daagt inwoners uit om de wandelschoenen aan te trekken en een mooie foto te maken.

Er is voor dit thema gekozen omdat het gebied van deze oudste waterlinie zich daar uitstekend voor leent, meldt de Stichting Oude Hollandse Waterlinie. “Op pad langs de linie kom je op de mooiste plekken. Langs kronkelende riviertjes, molens, sluizen, gemalen en door gezellige vestingstadjes. Dwars door het Groene Hart van Holland. De elementen vertellen je het verhaal van de Oude Hollandse Waterlinie. Ga jij op pad voor het perfecte plaatje?” Je kunt tot 1 oktober 2023 je foto(‘s) per e-mail insturen. Meedoen is leuk en je kunt daarnaast ook nog een geldprijs winnen. De eerste prijs is 150 euro, de tweede 100 euro en de derde 50 euro. De voorwaarden en contactgegevens staan op www.stichting.oudehollandsewaterlinie.nl/fotowedstrijd-2023.

De stichting heeft vele wandelroutes op de website staan. Onlangs hebben zij ook een bewegwijzerde lange-afstand-wandelroute ontwikkeld en daar is een nieuwe wandelgids voor uitgegeven. In de gids wordt beschreven hoe je in elf etappes de hele route langs de Oude Hollandse Waterlinie kunt wandelen. Deze wandelgids is voorzien van duidelijke informatie, routekaartjes, schitterende foto’s en historische informatie. Met de gids in de hand wandel je dwars door het Groene Hart, van het Muiderslot tot Slot Loevestein!

Wil je meer weten over de wandelgids of zoek je een mooie wandelroute? Informatie en vooral ook inspiratie kun je vinden op de www.oudehollandsewaterlinie.nl.

Uit de krant