Afbeelding
Foto: VVN

Groen event ‘Vestingtuinen Achterom’

Natuur en Milieu

NAARDEN - Vestingtuinen Achterom is een tweejaarlijks event onder de vlag van Vereniging Vestingstad Naarden, dat plaatsvindt op zondag 4 juni van 11.00 tot 16.00 uur in Naarden-Vesting. Een plattegrond van de route is op te halen bij bezoekerscentrum De Gele Loods op het Promersplein.

Cornelie van Uuden, Lidy Wolderingh en Myrthe Sanders hebben na maar liefst 22 jaar (eerste editie 2001) het stokje overgegeven aan een nieuwe club organisatoren. De laatste editie was 2019 in verband met corona. De nieuwe organisatie bestaat uit Corinne Jaspers, Sophia Koehorst, Fiona de Vilder en Maggie Smulders.

Sinds 2001 worden er in het voorjaar vestingtuinen opengesteld waarvan veel met recht een verborgen parel genoemd kunnen worden; zowel qua ontwerp, invulling, ligging of bijzondere geschiedenis. Kom genieten van geurende gele kamperfoelie, de guirlande d’amour, witte en roze struikroosjes maar ook van mooie historische achtergevels en vaak verrassende uitzichten. Het evenement is mede tot stand gekomen dankzij Vereniging Vestingstad Naarden, lokale sponsoren en enthousiaste bewoners die hun tuinen openstellen. 

Voor meer informatie: www.verenigingvestingstad.nl

Uit de krant