Afbeelding
Foto: PR

Introductie Fair Fashion-fietsroute op Eerlijke Markt op Julianaplein

Natuur en Milieu

BUSSUM - De gemeente Gooise Meren heeft een rijk aanbod in duurzame, tweedehands en eerlijke modewinkels. Het Fairtrade Team Gooise Meren heeft hiervan een Fair Fashion-fietsroute samengesteld langs al die duurzame mode-adresjes.

De kick-off van de fietsroute is op zaterdag 30 oktober tijdens de Eerlijke Markt op het Julianaplein in Bussum. De markt duurt van 11.00 tot 15.00 uur en wordt georganiseerd in het kader van de Fairtrade Week, die plaatsvindt van 30 oktober tot 7 november. “We organiseren activiteiten waarmee aandacht wordt gevraagd voor eerlijke handel en creëren zo meer bewustwording bij inwoners en ondernemers”, aldus het Fairtrade Team Gooise Meren.

Hip en duurzaam

“Lekker fietsen, gezond voor het lijf én voor mens en milieu. Door het maken van een bewuste keus voor eerlijk, tweedehands en fairtrade draag je namelijk bij aan een betere wereld”, vertelt Floor Jansen van De Groene Stijl, die in dit initiatief samenwerkt met het lokale fairtradeteam. “Het mooie aan fietsen door de gemeente Gooise Meren is de enorme diversiteit. Met deze fietsroute, al fietsend door het hippe Bussum, de historische stad Naarden, pittoresk Muiderberg en nautisch Muiden, ontdek je de verschillende karakters van de buurgemeenten en ga je tegelijkertijd op zoek naar hippe en duurzame Fair Fashion-adresjes die de gemeente rijk is. Winkels waar eerlijke of vintage mode verkocht wordt, zoals het hippe LøveStorm in Bussum met pre-loved dameskleding & vintage for him, her & their of de sociale onderneming MYoMY in Naarden die duurzaam ontworpen tassen maakt met fairtrade productiepartners om eerlijke banen mogelijk te maken en bovendien winnaar van de Green Fashion Talent Award in 2018 was.

Stap je ook op de pedalen om de Fair Fashion adresjes van Gooise Meren te ontdekken? Zaterdag 30 oktober is de gratis route - voorlopig alleen op papier - verkrijgbaar. 

Uit de krant