Op de website van het High School Programma Holland kunt u zien welke studenten nog geen gastgezin hebben gevonden.
Op de website van het High School Programma Holland kunt u zien welke studenten nog geen gastgezin hebben gevonden. Foto: Travel Active

Uitwisselingsstudenten zoeken een thuis

Mensen

REGIO - Het High School Holland programma groeit. Voor een aantal studenten die eind augustus naar Nederland komen, is de organisatie Travel Active nog op zoek naar enthousiaste gastgezinnen.

Mensen die deze middelbare schoolleerlingen voor drie, vijf of tien maanden een warm thuis kunnen bieden. 

Cultuur
“Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier, ook het gastgezin leert over de cultuur die een buitenlandse scholier meebrengt”, legt Travel Active uit.

“Zo hoef je niet ver te reizen om de wereld te ontdekken. Je kunt de wereld in huis halen met een Braziliaanse of Franstalige Belgische uitwisseling student of misschien past een scholier uit Thailand of Duitsland beter bij u.”

Mooie kans
Nederland blijkt steeds populairder te worden als ‘high school’ bestemming; het wordt gezien als een veilig en gastvrij land.

“Menig gastgezin ging u zodoende al voor in dit avontuur”, meldt Travel Active. “Zoals bijvoorbeeld de familie van Rengs, zij waren gastgezin van de Braziliaanse João Pedro.”

De familie vertelt: “Het doet ons goed om iemand de kans te geven dit avontuur aan te gaan. Wij zagen dit als een mooie kans voor de kinderen. Zij kunnen veel van deze culturele uitwisseling leren.” 

Vrijwillig
Iedereen met de juiste intenties kan gastgezin zijn in de ogen van Travel Active. ”Gastgezin zijn voor een buitenlandse scholier is op vrijwillige basis”, legt de organisatie uit.

“Het gastgezin voorziet in kost en inwoning. De overige kosten zijn voor rekening van de scholier of ons.”

Informatie
Bent u nieuwsgierig geworden naar de buitenlandse scholieren en/of het High School Holland programma?

Neem voor meer informatie contact op met het High School Holland team via highschoolholland@travelactive.org, bel naar 085 222 4810 of bezoek de website.

Begeleiding
Gedurende de uitwisseling worden het gastgezin en de student begeleid door een Local Coordinator. Deze begeleider is de steun en toeverlaat van scholier en gastgezin.

Ook helpt de Local Coordinator met de kennismaking van de Nederlandse cultuur, onder meer door lokale tripjes te organiseren. 

Evenementen
Travel Active organiseert daarnaast evenementen voor scholieren en gastgezinnen, zodat zij elkaar leren kennen en ervaringen kunnen uitwisselen.

Op de website van het High School Programma Holland is te zien welke studenten nog geen gastgezin hebben gevonden.

Uit de krant