Afbeelding
Foto: PR

Dialoog zet zich in voor zeer arme gezinnen in Roemenië

Mensen

GOOISE MEREN - In EU-land Roemenië gaat één op de tien kinderen uit de dorpen en armenwijken van steden hongerig naar bed. Veel Roemeense gezinnen hebben het in de winter niet makkelijk. De inkomsten zijn vaak minder dan in de zomer, want er is dan geen seizoenarbeid in de (land)bouw. Veel geld gaat naar verwarming en levensmiddelen zijn duurder dan in de zomer. 

“U kunt zich voorstellen dat de schoolresultaten van deze kinderen daar zwaar onder te lijden hebben”, vertelt Hans Mobach van Stichting Dialoog. “Dat komt bovenop de achterstand die juist deze kinderen door corona oplopen omdat ze natuurlijk niet beschikken over de mogelijkheid om digitaal onderwijs te ontvangen. Ook deze gezinnen willen graag met de decemberfeestdagen eens wat extra aan hun kinderen geven. Een voedselpakket komt aan die behoefte tegemoet.”

Help mee

Stichting Dialoog voert daarom opnieuw actie voor voedselpakketten die in de week voor kerst aan zeer arme gezinnen in Râmnicu Sărat en omgeving worden uitgereikt. “Het valt voor de drommel niet mee om met een gezin met vier kinderen rond te komen met 195 euro in de maand. Dan ook nog wat opzij leggen om de feestdagen gezellig door te komen...; een knappe politicus die kan uitleggen hoe dat moet. De gezinnen die een pakket mogen ontvangen krijgen een bon toegestuurd, waarmee ze (na legitimatie) hun voedselpakket uitgereikt krijgen. Kosten per pakket: 27 euro (dit bedrag wordt voor 100 procent besteed aan de inhoud, dus geen administratiekosten en dergelijke)”, garandeert Mobach.

Het voedselpakket van Dialoog bestaat uit basisvoedingsmiddelen waarmee toch gezonde en lekkere maaltijden kunnen worden bereid:  2 kg rijst, 1 kg macaroni, 1,5 kg kip, 1 kg schapenkaas,  2 kg meel, 3 L olie, 500 gr margarine, 2 kg suiker, een zakje snoep en daarnaast 1.200 gr wasmiddel. Alle ingrediënten worden in Roemenië ingekocht.

Wie deze actie wil steunen kan 27 euro (of meer) overmaken op rekeningnummer NL92 RABO 0343 7111 09 t.n.v. Stichting Dialoog, onder vermelding van ‘Voedselpakket’ (aftrekbare gift!). Geld storten kan tot en met 16 december. Overige Informatie over de Onderwijs- en Huisvestingsprojecten van de stichting op www.stichtingdialoog.com.

Uit de krant