Afbeelding
Foto: FotoKoch

Hulppietjes Rehobothschool weten Sinterklaas toch naar de Vesting te halen

Mensen

NAARDEN - Ieder jaar mogen de kinderen van de scholen in Naarden en omgeving meedoen met een versierde kar tijdens de intocht van Sinterklaas in Naarden-Vesting. De kinderen in groep vijf mochten de kar versieren en er tijdens de intocht op meerijden. Nu de intocht dit jaar niet heeft plaatsgevonden, was dat een grote domper. Maar op de Rehobotschool in Naarden-Vesting hebben ze daar wat op gevonden.

Marjolein Maarleveld, directrice van de Rehobothschool: “Het is natuurlijk ontzettend sneu voor de kinderen uit groep vijf om deze bijzondere rol tijdens de intocht mis te lopen. Daarom hebben wij samen met onze activiteitencommissie een alternatief bedacht. De kinderen beleven hierdoor toch nog een heel bijzonder Sinterklaas jaar”.

Tekst loopt door onder de foto.


FotoKoch

Hulppietjesprogramma

Sinterklaas heeft namelijk de hulp van groep 5 van de Rehobothschool ingeroepen omdat zijn eigen Pieten in quarantaine zitten. Hiervoor is een speciaal Hulppietjesprogramma ontwikkeld: de Hulppietjes hebben Spaans geleerd, speciale Pietengymnastiek gedaan, stoombootroutes uitgestippeld tijdens topografie, pepernoten leren bakken van een erkend bakker, en nog veel meer. Ze hebben Sinterklaas zelfs geholpen om in het donker, en in het grootste geheim, alle schoentjes van de Rehobothschool te vullen.

Op vrijdag 4 december hebben de Hulppietjes Sinterklaas opgehaald met een prachtige pakjesbus. Na een rondrit door de Vesting hebben ze hem – keurig volgens alle coronarichtlijnen – naar zijn speciaal ingerichte zitkamer in de Rehobothschool gebracht, waar alle klassen van de school hem mochten bezoeken. En natuurlijk had Sinterklaas voor alle kindjes een cadeautje meegenomen. Wat een feest!

Uit de krant