Afbeelding
Foto: André Verheul

COC Midden-Nederland geeft Gooise Meren tik op de vingers

Mensen

BUSSUM - De gemeente Gooise Meren doet bar weinig als het gaat om aandacht voor het LHBTI-beleid. Dat blijkt uit de jaarlijkse Regenboog Monitor die COC Midden-Nederland vandaag - Cop oming Out Day - publiceert. In deze monitor scoort Gooise Meren een 'slecht'.

Vorig jaar, bij de eerste monitor, kreeg Gooise Meren nog een matig. Maar, concluderen de onderzoekers, er is vooralsnog geen initiatief genomen om verdere uitrol van het Regenboog Stembusakkoord te agenderen. En dat is jammer, aldus COC Midden-Nederland. "Zeker, aangezien de helft van het College bestaat uit partijen die het akkoord hebben ondertekend."

Het advies is daarom om in gesprek te gaan met andere politieke partijen in de gemeenteraad over de aandacht voor LHBTI-inwoners in hun gemeente. "COC Midden-Nederland komt graag langs om hierover mee te denken en adviseren."

De belangenbehartiger voor lesbiennes, homo's, biseksuelen, trans- en intersekse personen (LHBTI) beoordeelde in deze monitor de 28 Regenboog Stembusakkoorden die in Midden-Nederland zijn getekend door politieke partijen in gemeenten en de provincie. De rapportage concludeert dat er vergeleken met vorig jaar 'goede stappen vooruit' zijn gezet als het gaat om de invulling van de beloften uit de akkoorden.

Gooise Meren is samen met Stichtse Vecht de enige van de 28 gemeenten die een slecht scoort. Verder krijgen veertien gemeenten een matig, negen een voldoende en drie (waaronder Hilversum) een goed. Dit is een betere score ten opzichte van de beoordelingen in de Regenboog Monitor 2018.

Uit de krant