Saskia Haanappel van Lionsclub Gooiland overhandigt aan bestuurslid Derk Jan Terhorst van Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord Holland de cheque van 10.000 euro.
Saskia Haanappel van Lionsclub Gooiland overhandigt aan bestuurslid Derk Jan Terhorst van Jeugdfonds Sport & Cultuur Noord Holland de cheque van 10.000 euro. Foto: Anita Riemersma

‘Er kunnen weer wat kinderen gaan starten met hun zwemles door deze donatie’

Maatschappelijk

NAARDEN - Meerdere Lionsclubs (Gooiland, Gooise Meren, Bussum Godelinde, Almere Veritas en Almere Host) én de Almeerse Leoclub organiseerden begin juni de tweede editie van de Badeendjesrace in Naarden-Vesting. Het werd een groot succes. Nu is het bedrag bekend gemaakt!

Deze ‘gele race’ had dit jaar als goede doel: Op de Bres voor Zwemles! “Er zijn helaas nog veel kinderen in Nederland die niet in de gelegenheid zijn om zwemles te kunnen krijgen, omdat eenvoudigweg thuis hiervoor de financiële middelen ontbreken. Via het Jeugdfonds Sport & Cultuur kunnen deze kinderen via een intermediair (Versa, onderwijzers, maatschappelijk werk et cetera) een aanvraag indienen om hun zwemdiploma A te gaan behalen”, legt woordvoerder Saskia Haanappel uit. “Het Jeugdfonds beoordeelt de aanvragen en keurt deze ook goed. Gemiddeld kost het behalen van een zwemdiploma A 700 euro per kind. Het kind gaat net zolang op les totdat het diploma behaald is. In een land als Nederland moet ieder kind kunnen zwemmen!”

Het Jeugdfonds heeft verschillende divisies in Nederland. Zo valt de gemeente Gooise Meren onder de afdeling Noord-Holland en heeft Almere een eigen afdeling. Daar alle clubs die hieraan meegewerkt hebben in zowel Gooise Meren als ook in Almere actief zijn, is de totale opbrengst van 20.000 euro eenvoudig door tweeën gedeeld en heeft iedere afdeling een cheque mogen weggeven van tien mille. Het Jeugdfonds heeft aangegeven heel dankbaar te zijn met deze fantastische bedragen die zo ontzettend nodig zijn, want er zijn helaas wachtlijsten! Haanappel: “Wij hebben met deze mooie opbrengst van totaal 20.000 euro in elk geval kunnen bijdragen om weer kinderen zwemles te laten volgen en de wachtlijst een klein beetje korter te maken.”

Uit de krant