Afbeelding
Foto: Brandweer

Zelf brandweerwerk ervaren tijdens open oefenavond post Naarden

Maatschappelijk

NAARDEN - Geïnteresseerden kunnen woensdag 4 oktober bij brandweerpost Naarden zelf ervaren en beleven wat het brandweerwerk inhoudt. De post organiseert dan een open oefenavond waarin bezoekers worden meegenomen in de wereld van de brandweer en waar zij zich kunnen laten informeren over hoe het is om als brandweervrijwilliger te werken. De brandweerpost organiseert deze avond om mensen te enthousiasmeren voor het werk als vrijwilliger. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. 

Tijdens de open oefenavonden draait het om beleven en ervaren. Zo kunnen bezoekers proberen zelf een autowrak open te knippen, hun eventuele hoogtevrees testen op de hoogwerker en ervaren hoe het is om zonder zicht een parcours af te leggen. Ook zijn er brandweervrijwilligers aanwezig die graag alles vertellen over hun werk bij de brandweer en de vragen beantwoorden die leven bij geïnteresseerden. Op deze manier probeert de brandweer een kijkje te geven in het afwisselende en uitdagende werk.

Kazerne als werkplek

Nieuwe brandweervrijwilligers kunnen zich aanmelden om opgeleid te worden tot brandweerman of -vrouw. Aspiranten leren niet alleen branden blussen, maar ook reanimeren, hulpverlenen bij verkeersongevallen, reddingen uit het water te doen en dieren in nood te redden. Om vrijwilliger te kunnen worden, moet je dicht bij de kazerne wonen of werken. De post Muiderberg beschikt over goed ingerichte werkplekken, zodat deze ook gebruikt kunnen worden voor thuiswerkers, studenten of zzp’ers.

Op de website www.brandweer.nl/gooi-en-vechtstreek kun je je aanmelden voor de oefenavond.

Uit de krant