Afbeelding
Foto: PR

Weekendtentoonstelling van lokale kunstenaars in Huis van de Stad

Kunst & cultuur

NAARDEN - In het prachtige oude stadhuis van Naarden, midden in de vesting, is op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober van 11.00 tot 18.00 uur een tentoonstelling te zien.

Er worden een kleine vijftig schilderijen tentoongesteld, waarvan ongeveer de helft in acryl van de hand van Andrew Willing, een bewoner van Naarden. Het betreft vooral landschappen en ook wel portretten. Hij heeft een aantal cursussen (model)schilderen en beeldhouwen gevolgd, onder andere bij Artibus en de Gooische Academie.

Ronald Vles, wonend in de vesting, exposeert dit keer uitsluitend zijn aquarellen waar hij zich in de laatste decennia speciaal op heeft toegelegd. Hij had reeds vele tentoonstellingen in Nederland en daarbuiten. Het betreft veelal landschappen en stadsgezichten. Vles werkt bij voorkeur in de natuur. Hij is voornamelijk autodidact, maar volgde wel een aantal cursussen aquareltechniek. 

Nesten

Yvonne Swierenga, inwoonster van Bussum, toont enkele van haar beeldhouwwerken. Zij volgde naast de Wackers Academie, ook vele workshops in Frankrijk en Italië. Zij had eerdere tentoonstellingen in Amsterdam, Weesp en Aruba. Mary Kuiper toont een aantal van haar nesten in brons. De natuur is haar inspiratiebron. Toen zij in 2005 van nabij een merel een nestje zag bouwen werd zij hierdoor gegrepen. Het is voor haar symbool voor beschutting, vruchtbaarheid en nieuw leven. Zij heeft in binnen- en buitenland geëxposeerd en haar nesten zijn ook opgenomen in verschillende collecties. 

Vermeldenswaardig is nog dat Kuiper en Vles beiden deelnemende artiesten zijn aan een bijzonder internationaal kunstproject, namelijk de Moongallery. Het ultieme doel is dat de gallery op de maan wordt gezet als eerste kunstcollectie en daar blijft. De gallery heeft ook al tien maanden rond de aarde gecirkeld in het ISS Ruimte station. Meer info hierover is te vinden op www.moongallery.eu.

Uit de krant