De tentoonstelling voor de laatste stop neergestreken in Naarden.
De tentoonstelling voor de laatste stop neergestreken in Naarden. Foto: PR

Expositie Oude Hollandse Waterlinie in Het Nederlands Vestingmuseum

Kunst & cultuur

NAARDEN - Het 350-jarig bestaan van de Oude Hollandse Waterlinie wordt gevierd met een reizende expositie, die tijdens het jubileumjaar (2022, red.) langs de linie trok. Nu is de tentoonstelling voor de laatste stop neergestreken in Naarden, waar hij een plekje heeft gekregen tussen de kanonnen van het Nederlands Vestingmuseum. 

Tijdens het Rampjaar 1672 stond Nederland aan de rand van de afgrond. Een enorm Frans leger onder leiding van koning Lodewijk XIV viel het land binnen en rukte met grote snelheid op naar het westen. Maar de Hollanders hadden een geheim wapen: de Oude Hollandse Waterlinie. Een gebied dat zich uitstrekte van Amsterdam en Muiden in het noorden tot Gorinchem en Dordrecht in het zuiden werd onder water gezet, waardoor de Franse opmars gestuit werd.

Acht panelen tonen de geschiedenis van de Waterlinie en een interactief scherm geeft een prachtig overzicht van de gehele linie met vestingsteden, interessante achtergrondinformatie en mooie wandelroutes. De tentoonstelling is tot en met 31 maart te zien in Het Nederlands Vestingmuseum aan de Westwalstraat 6 in Naarden. De Museumkaart is geldig en kinderen tot en met 4 jaar hebben altijd gratis toegang. Kijk voor meer informatie op www.vestingmuseum.nl.

Uit de krant