Afbeelding
Foto: BFC Bussum

Zwak spel BFC toch beloond

Sport

BUSSUM - Het spel kon beter, maar toch heeft BFC afgelopen weekend gewonnen van Buitenboys. De Bussumse derdeklasser was met 2-3 net te sterk. 

BFC startte nog goed en kreeg al snel een paar kansjes om de score al vroeg te openen. Maar waar BFC vergat te scoren, kreeg het wel prompt een tegendoelpunt op de oren. BFC rechtte echter meteen de rug en kon razendsnel wat terug doen: Davey du Maine schoot een vrije trap strak achter de Almeerse keeper. Het bleek echter geen opmaat voor meer. Het was vooral Buitenboys dat vervolgens een paar goede kansen kreeg. BFC had het geluk dat doelman Desmond Ording sterk stond te keepen en met een paar goede saves kon voorkomen dat Buitenboys weer op voorsprong kwam. 

Na een half uur spelen zette BFC wat meer aan en kwam het weer op voorsprong. Eerst zag Jostein Ohm een bal op de paal belanden. Daarna gaf Ohm knap voor op Olivier Blaauw, waarna laatstgenoemde scoorde. Ondanks de voorsprong werd het Bussumse spel amper beter. 

Na de rust bleef BFC fouten maken, maar ontbrak het Buitenboys aan kracht om de Bussumers om de knieën te krijgen. BFC kon verder weglopen door een doelpunt van Tjerk Posthuma. Het werd echter al snel weer 2-3, waardoor het duel tot het slot toe spannend bleef. BFC kon de voorsprong echter vasthouden. 

Uit de krant