Afbeelding
Foto: Brian van den Berg

Jonge jongen zwaar toegetakeld na straatroof

Politie

BUSSUM - Twee gemaskerde mannen hebben woensdagavond een jonge jongen zwaar toegetakeld na een straatroof. Dat gebeurde ter hoogte van het Vijverpark van Bussum Zuid. Naar de daders wordt nog gezocht. 

De straatroof gebeurde donderdag even na half tien 's avonds. De jongeman (14) zat op een bankje ter hoogte van het park toen de twee mannen op hem af kwamen lopen. De jongen werd vastgepakt en vervolgens meerdere keren hard tegen het hoofd geslagen. De daders beroofden hem vervolgens van een tas en sloegen daarna op de vlucht. Ze vluchtten door het park. 

Jongen gewond op de grond aangetroffen
Toen gealarmeerde agenten ter plaatste kwamen lag het slachtoffer gewond op de grond, maar was wel aanspreekbaar. Ambulancepersoneel heeft hem meegenomen naar het ziekenhuis. 

Naar de daders wordt nog gezocht. Het gaat om twee gemaskerde mannen die donker gekleed waren. Eén van hen was ongeveer 1.75 meter lang en had een fors postuur. Van de ander is er geen duidelijk signalement. De politie hoopt dat eventuele passanten of anderen meer weten over de straatroof. Ze kunnen bellen met de politie op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Uit de krant