SDO houdt koers na probleemloze zege

BUSSUM - SDO houdt nog steeds koers achter de top-3 van de hoofdklasse. De Bussumse voetballers wonnen afgelopen weekend zonder problemen met het lager geklasseerde SWZ Boso Sneek: 0-4.

Voetballend was het zeker voor rust amper hoogstaand te noemen. Geen bal kwam goed aan, er werden veel foutjes gemaakt en van echt goede kansen was geen sprake. SDO maakte het meest aanspraak op een doelpunt, maar echt verdiend was dat ook niet te noemen. Toch werd er voor rust gescoord door de Bussumers: Rick van der Velden schoot hard en laag voor en bij de eerste paal kon Maikel van Latum de bal binnen schieten.

Na rust was het al snel weer raak. Kick van Aelst schoot een corner hoog voor. De bal werd doorgekopt en kwam voor de voeten van Desley Groenewegen die de vrijstaande Theo Visser kon bedienen. Visser kon de bal in alle rust aannemen en tegen de touwen werken. De tweede goal bleek de nekslag voor SWZ Boso Sneek, dat daarna geen moment meer aan voetballen toe kwam. SDO zette veel druk naar voren. Dat leverde nog twee treffers op van Maikel van Latum en Rick van der Velden.

SDO staat na afgelopen weekend op een zesde plaats met een achterstand van 4 punten op de top-3.