Afbeelding
Foto: Bob Awick

Grote brand Kapelstraat waarschijnlijk door kapotte transformator

Politie

BUSSUM - De grote brand aan de Kapelstraat twee weken geleden werd waarschijnlijk veroorzaakt door een kapotte transformator. Dat zegt burgemeester Han ter Heegde na eerste gesprekken met de brandweer. 

De grote brand zorgde voor veel schade, ook aan enkele naastgelegen panden. Bewoners moesten elders ondergebracht worden. 

Er wordt momenteel nog onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. "Dat onderzoek loopt nog, maar de brandweer gaat er van uit dat de brand werd veroorzaakt door een te heet geworden transformator of iets wat daar op lijkt. Maar de echte oorzaak moet nog aan het licht worden gebracht", zo stelt de burgemeester. 

Na de brand werden er twee hennepplantages aangetroffen. Zoals eerder gemeld hebben deze plantages niets te maken met de oorzaak van de brand. Toch zijn de voor de gemeente aanleiding om nog eens scherper te controleren. "Die wietplantages horen daar gewoon niet. Los van het feit dat het verboden is, is het gewoon ontzettend gevaarlijk. Daar gaan we nog alerter op reageren", aldus Ter Heegde. 

Uit de krant