Afbeelding
Foto: Bob Awick

Burgemeester: 'Zedenzaak heeft me erg aangerepen'

Mensen

GOOISE MEREN - Het was afgelopen jaar één van de meest besproken gebeurtenissen: de zedenzaak op het Bussumse kinderdagverblijf van SKBNM. Een trouwe medewerker werd opgepakt vanwege bezit van kinderporno, met heel veel emoties tot gevolg. 

De zedenzaak begon op een moment dat burgemeester Han ter Heegde net krap een maand burgemeester van Gooise Meren was. De zaak heeft hem erg aangegrepen. "Ik ben tenslotte ook vader. Je moet gewoon met je vingers van kinderen afblijven", zo blikt de burgemeester terug. "Maar ik moet zeggen dat de betrokken ouders het heel volwassen hebben opgepakt. Er was natuurlijk veel emotie, dat kon je merken. We konden geen zekerheid geven dat er niets met hun kinderen was gebeurd, maar aanwijzingen daarvoor waren er niet. En de hulpverleners hebben de zaak goed opgepakt. Enkele ouders spreek ik nog weleens. En je merkt toch een soort berusting, hoe moeilijk het ook is."

Vaak mee geconfronteerd
Ter Heegde geeft aan nog vaak aan de zedenzaak te denken. "We worden er nog vaak mee geconfronteerd. Vooral omdat er wat bekend wordt gemaakt over de rechtszaak of omdat er elders in het land wat speelt. Het blijft je bezig houden, je denkt er elke dag aan."

Lees meer over het afgelopen jaar van de burgemeester in het BussumsNieuws van deze week.

Uit de krant