Snel een idee op een sticker schrijven, dat werkt wel.
Snel een idee op een sticker schrijven, dat werkt wel.

Tweehonderd stickers: welke winkel moet waar komen?

Bedrijven

BUSSUM - Dille & Kamille, Zara, een H&M, een wijnbar, een sneakerstore, een kinderkledingwinkel en een Coolblue-winkel. Afgelopen zaterdag konden winkelend publiek en ondernemers stickers plakken op veertien leegstaande panden met hun ideeën om die panden weer gevuld te krijgen. Het zorgde volgens dorpsmanager Ellen van Vossen voor flink wat reuring in het dorp.

Ellen van Vossen is dan ook blij met de oogst, al constateerde ze dat er op sommige panden, met name die buiten het centrum, niet zo veel stickers waren geplakt. "Dat kan aan de locatie liggen, misschien is er minder betrokkenheid bij die panden of zijn ze minder zichtbaar."

Het levert haar in ieder geval weer informatie op, laat de dorpsmanager weten. "Het mooie is dat iedereen bij zo'n actie bij elkaar komt: winkelend publiek, ondernemers en makelaars."

Veel reacties
Behalve dat er stickers op de ruiten werden geplakt kwamen er ook al veel reacties via internet binnen. "Veel mensen en ook ondernemers zijn gaan nadenken. In het Gooi heeft eigenlijk iedereen wel ergens een mening over, en met deze actie betrek je hen actief."

Of Dille & Kamille, Zara of Lush (de zeepjeswinkel) zich nu aangesproken voelen en in de rij gaan staan om naar Bussum te komen, is nog maar de vraag. Maar het geeft volgens de dorpsmanager wel aan dat er behoefte is aan zo'n soort winkel. "Het gaat niet zozeer om de naam als wel om het concept. Het kan een oproep zijn voor ondernemers die met dergelijke plannen rondlopen." 

Lees woensdag meer in het BussumsNieuws.

Uit de krant