Afbeelding
Foto: Bob Awick

Koninklijke erepenning voor eeuw oud SDO

Sport

BUSSUM - SDO bestaat honderd jaar en heeft vanavond een wel heel bijzonder verjaardagscadeau gekregen: de Bussumse voetbalclub kreeg de Koninklijke Erepenning, een eer die niet heel veel amateurvoetbalclubs toekomt. 

Dat SDO de Koninklijke Erepenning krijgt toegekend komt onder meer doordat de voetbalclub honderd jaar bestaat. De club heeft dat zelf aan kunnen tonen door de notulen van de allereerste bestuursvergadering boven water te halen. Daar komt nog eens bovenop dat SDO 'wat betreft aard, omvang en soliditeit in aanzien staat en tussen soortgelijke gemeentelijke, regionale of landelijke verenigingen een algemeen erkende plaats in neemt en heeft onderscheiden'.

Een leuke club, waar ook goed gepresteerd wordt
Kort gezegd voldoet SDO daar aan door een club te zijn die volledig draait op vrijwillige inzet, waar plezier in het samenzijn en het spel voorop staat en tegelijkertijd een voedingsbodem heeft voor prestaties. De eerste jeugdteams spelen op hoog niveau, het eerste elftal speelt hoofdklasse en ook het vrouwenteam speelt landelijk. 

SDO kreeg de Koninklijke Erepenning overhandigd van burgemeester Han ter Heegde, op de eerste avond van het grote feestweekend van de club. Alle leden waren erg verrast, maar regeerden bovenal ook erg trots. Er was groot applaus. 

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant