Afbeelding
Foto: BFC Bussum

BFC boekt weer eens een zege

Sport

BUSSUM - Voetballend kon het op momenten allemaal nog wel wat beter, maar BFC heeft afgelopen weekend weer eens gewonnen. De Bussumse zaterdag derdeklasser was met 3-1 te sterk voor het Almeerse Buitenboys. 

BFC was er na een paar tegenvallende weken erg op gebrand om weer eens punten te pakken. BFC startte echter zoekende en had veel problemen met de snelle aanvallers van de tegenstander. Het duurde even voordat BFC op gang kwam. Na een half uur leek BFC op voorsprong te komen doen Olivier Blaauw een grote kans kreeg, maar faalde. BFC had het geluk dat de scheidsrechter een overtreding zag en BFC een strafschop gaf. Jostein Ohm schoot raak. 

Na rust werd het duel een stuk leuker voor de toeschouwers aan de kant. BFC zorgde voor steeds meer gevaar en kon de voorsprong al snel verdubbelen. Na een goede aanval langs Olivier Blaauw en Julian van der Leek kwam de bal voor de voeten van topscorer Tjerk Posthuma: de BFC'er haalde de trekker over en schoot raak. De Almeerse tegenstander bracht de marge al meteen daarna weer terug naar één doelpunt toen de BFC-achterhoede een fout maakte en aan de noodrem moest trekken. Buitenboys kreeg een strafschop en schoot raak. 

BFC leek even onder druk te komen staan, maar kon de zege pakken na een volgende treffer van Tjerk Posthuma. BFC bleef vervolgens zonder problemen overeind. 

Uit de krant