SDO maakt tegen koploper reclame voor amateurvoetbal

BUSSUM - Pure reclame voor het amateurvoetbal. Dat was het voetbalduel tussen SDO en koploper SJC afgelopen weekend. De Bussumers verloren dan wel met 2-4, maar het spel gaf veel vertrouwen.

Dat SDO een paar plaatsen lager staat dan de koploper was geen moment echt te merken. SDO startte erg sterk met goed voetbal en stond al snel op een 2-0 voorsprong. En dat was geheel terecht. Na een paar goede grote kansen voor SDO schoot eerst Maikel van Latum raak, na een goede aanval langs Rick van der Velden en Desley Groenewegen. Vlak daarna kreeg SDO een strafschop nadat Theo Visser tegen de grond werd gewerkt, Rick van der Velden schoot raak.

SJC stelt orde op zaken
Voor de rust stelde SJC echter alweer orde op zaken. Eerst counterde de koploper razendsnel na een corner van SDO en schoot Tom Duindam raak. Na een hoekschop aan de andere kant van het veld volgde de tweede treffer van Duindam.

Na de rust kreeg SDO kansen om weer op voorsprong te komen, maar de keeper van SJC stond dat tegen. Toch leek het er lang op dat SDO op een punt af kon stevenen tegen de sterke koploper. Vlak voor de slotfase scoorde SJC echter alsnog, waardoor het geloof op een goede afloop voor SDO wegzakte. Op het laatste moment volgde ook nog een laatste treffer.