Afbeelding

Gemeente kan aan de slag met de nieuwe beweeg- en sportvisie

Algemeen

GOOISE MEREN - De gemeente kan aan de slag met de nieuwe beweeg- sportvisie. Gisteravond ging een meerderheid van de raad akkoord met de nieuwe visie nadat ze eerder de verantwoordelijk wethouder, Marleen Sanderse, opdracht had gegeven haar huiswerk beter te doen.  

Het stuk miste diepgang, zo meende de raad. 'De stip aan de horizon' moest concreter'. Die gevraagde toelichting kwam en dat was voor de coalitiepartijen inclusief 50PlUS voldoende om de wethouder groen licht te geven. Er zouden nu wel voldoende handvatten in de visie staan om beleid te maken.

'Nog steeds een stuk zonder visie'

De oppositie stemde niet voor. Deze partijen noemde het te bespreken document nog steeds een stuk zonder duidelijke visie. "Een herhaling van wat er in de visie staat", oordeelde René Sweijen (Gewoon Gooise Meren). Hij kreeg bijval van Jelmer Kruijt (Fractie Kruijt)  en Lars Voskuil (PvdA). Erik Pieter Vlaanderen (Fractie Vlaanderen) deed nog een duit in het zakje: "Noem het gewoon een notitie, ik heb geen visie kunnen ontdekken in deze visie."

Uit de krant