Afbeelding

Wethouder Financiën erg tevreden

Politiek

GOOISE MEREN - We hebben het gedaan, het is ons gelukt. Wethouder Jan Franx straalt werkelijk van oor tot oor wanneer hij vertelt dat de financiële situatie van de gemeente Gooise Meren wat hem betreft piekfijn op orde is.

De begroting is rond en daarmee is inzichtelijk hoe de gemeente er financieel eigenlijk voorstaat. "Alle bezuinigen zijn gelukt en de harmonisatie is bijna afgerond. Dat wil zeggen dat we in alle kernen in de gemeenten dezelfde regels hanteren. Het college ligt op koers om de ambities en doelen uit het coalitieprogramma waar te maken. Normaal gesproken staat hier vier jaar voor, wij hebben het binnen de helft van de tijd geregeld."

Nieuw beleid
"Bovendien is er bijna een miljoen euro over voor de nieuwe coalitie om nieuw beleid te maken. "De nieuwe raad kan op basis van deze cijfers een goede start maken zonder negatieve erfenissen van de voorgaande periode."

Dat er geld is voor nieuw beleid komt mede door een extra meevaller vanuit het Rijk (meicirculaire). "Ik ben een wethouder Financiën met een hele grote smile", lacht Franx.

Trots
Hij vervolgt: "We zijn nog geen twee jaar bezig als nieuwe gemeente en dit voorjaar al heeft de provincie besloten het extra toezicht op te heffen. Wij zijn als college trots om een financieel beeld te kunnen presenteren dat goed in elkaar steekt."

Uit de krant