De Majellakapel is de locatie voor de proeverij.
De Majellakapel is de locatie voor de proeverij.
Weekendtip

Drie dagen lang 70 wijnen proeven op WijnFestijn Bussum

Algemeen

BUSSUM - Dit weekend staat het WijnFestijn Bussum voor de deur. Drie dagen lang kunnen bezoekers wijnen proeven, wijn-en-spijscombinaties proberen en workshops volgen. Het festijn is van vrijdag 6 tot en met zondag 8 oktober en wordt verzorgd door diverse lokale ondernemers.

Het WijnFestijn is een initiatief van Marijke Jansen en Janine Sinnige. "Het Gooi is vele wijnhandelaren en -liefhebbers rijk, maar een echt evenement op het gebied van wijn proeven in combinatie met spijs ontbreekt. WijnFestijn Bussum brengt beide samen. WijnFestijn Bussum heeft als belangrijkste uitgangspunt de samenwerking met alleen lokale (Gooise) partners."

Klassiek tot onbekend
Er zijn op het festival wijnen uit verschillende landen en regio's te proeven. Volgens de organisatie lopen de smaken uiteen van de mooie klassieker tot de spannende onbekende. Favoriete wijnen kunnen direct besteld worden.
Proeven is gratis, maar het is ook mogelijk om tegen betaling een half of een heel glas te bestellen.

Naast wijn biedt WijnFestijn ook een culinaire insteek. Zo opent Restaurant Faulk uit Bussum een pop-uprestaurant in de kerk. Op zaterdag en zondag zijn er gratis workshops te volgen.

Het WijnFestijn is voor iedereen boven de 18 jaar toegankelijk. Op zondag zijn kinderen onder begeleiding toegestaan. Het festijn is op vrijdag 6 oktober van 17.00 uur tot 23.00 uur, zaterdag 7 oktober van 15.00 uur tot 23.00 uur en zondag 8 oktober van 15.00 uur tot 20.00 uur.

Tickets zijn te koop voor € 15,- op www.wijnfestijnbussum.nl.

Uit de krant