Afbeelding
Foto: Antoon F. Bruggeling

AH wil ondanks protest tegenstanders nog steeds naar Scapino-terrein

Algemeen

BUSSUM - Ahold wil de nieuwe AH supermarkt toch op het Scapinoterrein bouwen, ondanks de vele bezwaren zoals laatst weer bleek op de Politieke Avond.

Ahold heeft laten weten dat ze geen uitbreiding op de huidige locatie aan het Veerstraat willen omdat ze in een groter filiaal beter kunnen inspelen op de consumentenbehoeften. Het productaanbod en de winkelbeleving spelen hierbij ook een grote rol.

Protest
Veel Bussumers protesteren al jaren fel tegen het plan van Ahold om bij Scapino een supermarkt te bouwen omdat ze bang zijn voor flinke overlast. Het liefst zien omwonenden op deze plek woningen met veel groen.
Ze zijn dan ook gecharmeerd van het plan dat architect Theo Fambach heeft ontworpen met betaalbare huizen voor ouderen en jongeren.

Niet nodig
Van Mechelen Projecten uit Bussum, onder andere betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe Bensdorp, heeft ook ideeën voor het Scapinoterrein en de AH aan de Veerstraat. Volgens deze Bussumse projectontwikkelaar is een verhuizing van de AH naar de Kerkstraat niet nodig. Van Mechelen heeft plannen gemaakt voor een flinke verbouwing en uitbreiding van de AH aan de Veerstraat, dat ook nog eens extra woningen en parkeerruimte gaat opleveren.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant