BFC laat geen spaan heel van SV De Meer

BUSSUM - In de eerste competitiewedstrijd op eigen veld heeft BFC 1 geen spaan heel gelaten van sv De Meer. Er vielen maar liefst tien doelpunten, waarvan BFC er 8 kon maken. De gasten uit Amsterdam werden in de eerste 45 minuten van de wedstrijd compleet onder de voet gelopen door de Bussumse hoofdmacht en mochten de handen dichtknijpen dat het met de rust nog niet met dubbele cijfers achter stond.

BFC zocht van meet af aan, met goed verzorgd voetbal, de aanval en creëerde zich ook direct een paar goede kansen. Het duurde echter tot de tiende minuut eer het net gevonden werd. Het was Jostein Ohm die met een prachtig geplaatst schot van zo'n 25 meter de bal in de kruising krulde. SV De Meer kreeg na deze openingstreffer amper de kans om bij te komen en direct na dat ze hadden afgetrapt werd de bal veroverd en was het Olivier Blaauw die voor 2-0 zorgde.

Slimme zet
Een kleine tien minuten later leek Tjerk Posthuma voor de derde treffer te zorgen. De inzet van de Bussumse spits werd echter op miraculeuze gestopt. Nog geen minuut later zette de spits met een slimme pass Jostein Ohm alleen voor de Amsterdamse doelman die simpel zijn tweede van de middag kon binnen schieten. In de 25ste minuut was het Tjerk Posthuma zelf die het net wist te vinden en voor de 4-0 zorgde.

Rust: 6-0
BFC bleef doorgaan met aanvallen en kreeg nog diverse goede kansen maar moest wachten tot de 34ste minuut eer het net weer gevonden werd. Het was Maurits Knoop die een inzet van Jostein Ohm nog vlak voor de doellijn het laatste zetje gaf. Nog voor het rustsignaal wist BFC het halve dozijn vol te maken. Een voorzet op maat van Dylan Horn werd door Tjerk Posthuma tegen de touwen geschoten wat de 6-0 ruststand betekende.

In de tweede helft namen de Bussummers zichtbaar gas terug. Het speelde een stuk minder geconcentreerd en slordiger en haalde bij lange na niet het niveau van de eerste helft. Hierdoor kwam de tegenstander wat meer voor het doel van BFC en wist het na een klein uur een tegentreffer te produceren.

Debutant Azzuzi
Na deze tegentreffer was het al snel 7-1. Het was debutant Zakaria Azzuzi die na een knappe actie doeltreffend uithaalde. Nog geen twee minuten later werd de doelpuntenmaker onregelmatig gestopt binnen de 16 meter wat een strafschop voor BFC opleverde. Voor Tjerk Posthuma was het een koud kunstje om vanaf de stip voor 8-1 te zorgen. De Meer wist in de slotfase nog éénmaal tegen te scoren zodat na 90 minuten een 8-2 eindstand op het scorebord stond.

Altius
Na deze tweede zege op rij staat volgende week de uitwedstrijd tegen het Hilversumse Altius op het programma. Tegen de nummer 2 van vorig seizoen zal BFC zeker 90 minuten bij de les moeten zijn. Aftrap is dan om 14.30 uur.