Afbeelding
Foto: Carin van den Berg

VVD wil eerst feiten rond miljoenenproject Crailo helder hebben

Politiek

GOOISE MEREN - VVD'er Hugo Bellaart heeft zijn tanden gezet in het Crailo-dossier omdat hij moeite heeft met de gang van zaken. De provincie wil Crailo verkopen aan Gooise Meren, Hilversum en Laren. Die drie gemeenten willen dan samen plannen maken voor het terrein. Maar daar al zegt Bellaart 'ho'.

"Laten we eerst eens de financiële consequenties in kaart brengen. De ontwikkeling van het gebied Crailo biedt natuurlijk geweldige kansen, maar het gaat wel over een project van tientallen miljoenen euro's."

Bellaart vindt over het algemeen dat de gemeenteraad weinig betrokken is bij het project. Hij heeft een heleboel vragen en wil antwoorden hebben voordat de gemeenteraad hierover een besluit moet nemen.
Bij de aankoop van Crailo zouden de drie gemeenten zo’n 30 miljoen euro moeten neerleggen. De aankoop, en later ook de opbrengsten, zouden middels een verdeelsleutel over de drie partijen worden verdeeld. "Terwijl de verdeelsleutel al bepaald is, is nog onduidelijk hoe de investeringen en opbrengsten per gemeente uitwerken."

Lees morgen meer in het BussumsNieuws.

Uit de krant