Afbeelding
Foto: Bob Awick

Raadsleden Mieke de Wit (PvdA) en Barend Bergh (50PLUS) stoppen

Politiek

GOOISE MEREN - Gemeenteraadsleden Mieke de Wit van de PvdA en Barend Bergh van 50PLUS doen afstand van hun zetel. De Wit vertrekt helemaal, het vertrek van Bergh heeft te maken met ziekteverlof. 

PvdA'er Mieke de Wit laat weten dat ze haar werk als raadslid niet langer kan combineren met haar maatschappelijke carrière en de zorg voor haar zoon. "Je kunt niet 'een beetje' raadslid zijn, tenminste ik niet", zo zegt ze. "Als je dan steeds vaker moet
schipperen met je tijd dan is het beter om te stoppen."

Mieke de Wit maakte in maart 2014 haar entree in de gemeenteraad van Bussum en werd twee jaar later nog een keer gekozen voor de raad van Gooise Meren. Ze was vooral actief op de portefeuille zorg en welzijn. "Met haar verliezen wij een gedreven en enthousiaste fractiegenoot voor wie niets teveel was", aldus PvdA-fractievoorzitter Lars Voskuil. "Ik respecteer haar besluit, maar we zullen haar echt gaan missen."

Mieke de Wit wordt opgevolgd door Rolien Bekkema, die haar al eerder tijdelijk verving. 

Barend Bergh doet stapje terug
Barend Bergh doet tijdelijk een stapje terug vanwege ziekteverlof en wordt vervangen door Andreas van der Schaaf. Bergh deed al eerder tijdelijk afstand van zijn raadszetel en werd toen eveneens door Van der Schaaf vervangen. 

Uit de krant