Het onderhoudsplan bepaalt hoe de gemeente omgaat met de openbare ruimte.
Het onderhoudsplan bepaalt hoe de gemeente omgaat met de openbare ruimte. Foto: Vranz van Maaren

Gemeente benadert bewoners over onderhoud openbare ruimte

Natuur en Milieu

GOOISE MEREN - Wat gebeurt er met het straatbeeld van de gemeente Gooise Meren? Hoe wordt het groen onderhouden? En welke aandacht heeft de gemeente voor gebouwen? Deze en meer vragen legt de gemeente voor aan bewoners van de gemeente. Bewoners mogen meewerken aan de plannen.

Er wordt gesproken over één onderhoudsplan voor al het openbaar groen en alle gebouwen van de hele gemeente. De gemeente had voor de kernen Bussum, Naarden, Muiden en Muiderberg al zulke plannen. Met het onderhoudsplan wordt onder meer bepaald hoe vaak groene perkjes worden onderhouden, hoe vaak straten worden schoongemaakt en hoe gebouwen onderhouden worden.

Na de fusie werden de meeste werkzaamheden al op elkaar afgestemd. Er moet nu een ander plan komen. De voornaamste reden: bewoners mogen zelf aangeven waar ze menen dat de gemeente aandacht aan moet besteden en hoeveel aandacht. Naast bewoners praat de gemeente met ondernemers en andere betrokkenen.

Er staan de komende weken meerdere dagen gepland waarop bewoners en ondernemers kunnen meepraten, zogenaamde 'DialoogDagen'. Daar worden gesprekken gevoerd met onder meer de stadsraad, wijkraden, buurtplatforms, ondernemers, betrokken bewoners en andere sleutelfiguren. Alle wensen worden verzameld, waarna de gemeente ermee aan de slag gaat. Voor volgende maand (17 oktober) staat een heuse schrijfdag gepland waarop in één dag tijd de visie en het beleidsplan worden geschreven aan de hand van de naar voren gekomen wensen. Halverwege november gaat het gemaakte stuk naar de gemeenteraad. De raad moet vervolgens haar akkoord geven op het plan.

Uit de krant