Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Bezwaar tegen sloop karakteristiek woonhuis Huizerweg

Cultureel

BUSSUM - Erfgoedvereniging Heemschut maakt bezwaar tegen de voorgenomen sloop van het karakteristieke woonhuis aan de kop van de Huizerweg.

Op de plek van het pand moet een kantoorpand van meerdere etages komen. Volgens de erfgoedvereniging past dat totaal niet binnen dat deel van Bussum. Het pand zal zich 'prominent manifesteren' aan de weg. 

De gemeente Gooise Meren heeft een bestemmingsplan ter inzage gelegd waar sloop van deze woning uit 1910 mogelijk wordt gemaakt. Doodzonde, vindt de commissie Noord-Holland van Heemschut die deze week een zienswijze indiende op het ontwerp bestemmingsplan. "De kantooruitstraling contrasteert sterk met het villakarakter, de naastgelegen Vredekerk en de bebouwing verderop aan de weg. Ook wordt het aanzien van de Huizerweg als oude route door Bussum visueel geschaad", zo laat de erfgoedvereniging weten. 

Er staat nog steeds kantoorruimte leeg
De erfgoedvereniging vraagt zich af waarom de sloop en de ontwikkeling van het kantoorpand mogelijk wordt gemaakt als er nog steeds kantoorruimte leeg staat. Als voorbeeld wordt het leegstaande postkantoor aan de overkant van de straat genoemd. "Daarnaast vragen we ons af welke precedentwerking dit heeft op andere mogelijke initiatieven van schaalvergroting door sloop van waardevolle, niet beschermde bebouwing aan historisch geografisch waardevol gekenmerkte structuren binnen Bussum", aldus Heemschut.

Erfgoedvereniging Heemschut vraagt de gemeenteraad de bestemmingsplanwijziging af te keuren. 

Het beoogde kantoorpand.

Uit de krant