Afbeelding
Foto: Jessica de Jong

Ongeveer drie jaar geduld voor een sociale huurwoning

Buurt & wijk

GOOISE MEREN - Terwijl de gemeente druk doende is een woonvisie op te stellen en er tal van nieuwbouwprojecten zijn gestart is het wachten op betaalbare huurwoningen. Vooral de mensen met een middeninkomen vallen volgens woningcorporatie Dudok Wonen tussen wal en schip.

"Deze groep heeft het lastig op de woningmarkt van Gooise Meren. Zij komen niet in aanmerking voor een sociale huurwoning en in de koopsector is passend aanbod beperkt", aldus een woordvoerder van de corporatie die zo'n 800 woningen in Naarden en Bussum bezit. "We zitten met smart op bouwlocaties te wachten, die moet de gemeente aanwijzen."

Onlangs is Dudok een pilot gestart waarbij woningen in de vrije sector (met een huur boven € 710,68) goedkoper worden aangeboden. Maar ook andere groepen komen lastig aan een woning. Zo vertelt een 21-jarige woningzoeker dat hij al vanaf zijn 18e staat ingeschreven voor een tweekamerwoning in Naarden. Hij ontvangt een Wajong-uitkering en kan volgens zijn moeder met een beetje hulp prima op zichzelf wonen. "Maar de woningbouw kan niet zeggen wanneer hij aan de beurt is."

Lees hier de problemen waar woningzoekenden mee te maken hebben.

Uit de krant