Afbeelding

Bussumse sport van het weekend

Sport

BFC boekt eerste zege en doet goede zaken

Het heeft even geduurd, maar BFC heeft haar eerste zege van het jaar te pakken. De Bussumse voetballers deden afgelopen weekend goede zaken door subtopper Saestum met 3-1 aan de kant te zetten.

BFC startte sterk aan het duel en kon al vroeg op voorsprong komen. Een goede aanval van Daan Wassili en Davey du Maine belandde voor de voeten van Tom Beekman. De Bussumse aanvaller kon de doelman van de tegenstander kansloos laten en de score openen voor BFC. Saestum zette daar meteen wat tegenover en probeerde de opgelopen achterstand ongedaan te maken. Dat lukte de ploeg ook. Na net wat meer dan een half uur voetballen kon Saestum na een fout van BFC de 1-1 maken. Na rust was het vooral Saestum dat de aanval zocht. De gasten leken een voorsprong te pakken, maar BFC kon toch voorkomen dat er een tweede goal werd gemaakt. BFC moest een paar keer reddend optreden. De slotfase van het duel was wel voor de Bussumers en dan vooral voor Tom Beekman. De BFC'er kon z'n ploeg wederom op voorsprong zetten en kon zelfs ook nog een derde goal maken, waardoor BFC het duel won. Saestum kreeg zowel tussendoor als daarna nog kansen op doelpunten, maar kon geen goal maken.

Hockeysters houden koers

Meteen weer een zege afgelopen weekend voor de hockeysters van Gooische. De Bussumse koploper won afgelopen weekend het eerste duel na de kerst. De ploeg versloeg nummer laatst Strawberries met 3-0. De Bussumers waren het hele duel een stuk beter dan de tegenstander.

Nederlaag hockeyers

De hockeyheren van Gooische verloren afgelopen weekend. De Bussumers kwamen met 3-2 tekort tegen Ring Pass Delft. De Bussumers staan na afgelopen weekend op een achtste plaats.

Uit de krant