Fietsmaatjes Johan (r) en Gerrit (l) genieten, voor de foto eventjes zonder mondkapje, van de nieuwe duofiets.
Fietsmaatjes Johan (r) en Gerrit (l) genieten, voor de foto eventjes zonder mondkapje, van de nieuwe duofiets. Foto:Versa Welzijn

Gerrit geniet met fietsmaatje Johan van de nieuwe duofiets

Algemeen

BUSSUM - De eerste fietsmaatjes maken al gebruik van de nieuwe duofiets met trapondersteuning van Versa Welzijn. Fietsmaatje Johan is al een aantal keren met Gerrit op de duofiets door het Gooi gefietst. 

Gerrit woont op de H. A. Lorentzweg in Bussum en kwam via de organisatie in contact met Johan. “Eigenlijk was het toevallig dat ik via iemand van Versa Welzijn een fietsmaatje werd”, vertelt Johan. “Zij heeft mij geholpen aan een maatje, Gerrit, en die neem ik elke week mee op de duofiets.” Het eerste rondje was gelijk al heel geslaagd. “We zijn richting Crailo gegaan richting Bussum en naar de hei geweest. Bij Heidezicht hebben we toen koffie gedronken en iets gegeten. Daarna zijn we terug gefietst en waren we om half 4 weer terug. We waren toch mooi twee uurtjes onderweg.”


Ook fietsmaatje Gerrit vond het een erg geslaagd rondje door het Gooi, vertelt Johan. “Hij vindt het fantastisch. Ik heb hem gevraagd om in mijn logboekje iets te schrijven over hoe hij het vond en daar schreef hij in dat hij heel blij is met mij.” Johan ziet de toekomst om als fietsmaatje van Gerrit regelmatig samen op pad te gaan prettig tegemoet, misschien zelfs wel voor een aantal jaar. Als tip voor toekomstige fietsmaatjes adviseert Johan dat je goed in je vel moet zitten. “Als je goed in je vel zit, kun je meer aan. Net zoals de clienten waarmee je fietst. En dat maakt het een stuk aantrekkelijker en makkelijker.”

De duofiets is kosteloos voor een dagdeel te leen voor mensen met bijvoorbeeld dementie, niet aangeboren hersenletsel, een evenwicht-stoornis of als ze het eng vinden om alleen te fietsen. Versa Welzijn kan helpen om fietsduo’s te vormen, maar je mag ook zelf een maatje meenemen. Wel is het belangrijk, als de fietsmaatjes niet bij elkaar wonen, om een mondkapje te dragen als bescherming. 

De duofiets staat gestald in de parkeergarage van wijkcentrum de Palmpit aan de Koekoeklaan 3 in Bussum.Vooraf reserveren is verplicht en kan bij coördinator Marga: 06-30247810 

Uit de krant