De brandweer in Weesp in actie op de H. Marsmanstraat.
De brandweer in Weesp in actie op de H. Marsmanstraat.

Brandweer: rustig verlopen jaarwisseling

Politie & Justitie

REGIO - Brandweer Gooi en Vechtstreek laat weten dat de jaarwisseling vanuit hun oogpunt rustig is verlopen.

Tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 06.00 uur zijn er 49 meldingen bij de meldkamer van de brandweer binnengekomen.

Lichte stijging
Dat is een lichte stijging ten opzichte van het aantal meldingen tijdens de vorige jaarwisseling. De teller bleef toen op 39 stil staan.

De brandweer rukte uit in Blaricum, Bussum, Hilversum, Huizen, Laren, Naarden, Nederhorst den Berg en Weesp. Regionaal ging het ook dit jaar weer vooral om buitenbrandjes, brandende containers en afvalverbranding.

Aan het begin van oudejaarsavond heeft de brandweer in Naarden de kajuit van een brandend motorboortje moeten blussen.

Vuurwerk
De brandweer in Weesp is uitgerukt voor een woningbrand die achteraf een brandende afvalbak op een balkon van een appartement bleek te zijn.

Dit was in de altijd rustige H. Marsmanstraat. In dezelfde straat werd groot professioneel vuurwerk afgestoken in een veel te kleine openbare ruimte.

De brandweer heeft het overige vuurwerk onschadelijk gemaakt door er emmers water over heen te gooien. De politie heeft de eigenaren op hun verantwoordelijkheid aangesproken.

Autobranden
In onze regio rukte de brandweer in Hilversum en in Weesp één keer uit voor een autobrand. Met deze twee autobranden bleef het rustiger dan vorig jaar toen de brandweer vier autobranden moest blussen.

In de aanloop naar de jaarwisseling was er ook sprake van autobranden. Tussen 28 en 31 december werd de brandweer hiervoor drie keer gealarmeerd.

Bijstand Amsterdam
Het bleek voor de brandweermensen van Post Weesp wel een drukke nacht te zijn. Zij hebben gedurende de nieuwjaarsnacht interregionale bijstand moeten verlenen aan Amsterdam.

Daar werd de kazerne van Amsterdam-Osdorp bijgestaan. Brandweermensen uit Osdorp hadden zelf hun handen vol aan een grote brand in het Westelijk Havengebied in Amsterdam.

De Weespse brandweerlieden zijn de hele nacht in de weer geweest om in Amsterdam de vele autobranden te blussen.

Veiligheid gegarandeerd
De kazerne in Weesp werd op dat moment bemand door brandweerlieden en de extra brandweerwagen uit Nederhorst den Berg, zodat de veiligheid in Weesp ook gegarandeerd kon worden.

John van der Zwan, commandant Brandweer Gooi en Vechtstreek: “Ik ben blij dat de jaarwisseling een mooi feest is geweest en rustig is verlopen in Gooi en Vechtstreek en dat we ook nog eens onze collega’s in Amsterdam hebben kunnen helpen."

Uit de krant