BFC trots en teleurgesteld na verloren play-offs

BUSSUM - Teleurgesteld, maar zeker ook trots. Zo heeft BFC de korte deelname aan play-offs voor de eerste klasse beleefd. De Bussumers verloren afgelopen weekend hun eerste duel tegen ZOB met 3-1 en moesten de play-offs daarom eerder dan gehoopt verlaten.

BFC was de afgelopen twee jaar erg succesvol met de play-offs, maar nu lukte het niet: tegenstander ZOB was simpelweg een maatje te groot. Toch gaf BFC geen enkel cadeau weg. De Bussumers begonnen scherp en kregen al snel een paar goede kansen. Halverwege de eerste helft kwam BFC ook knap op voorsprong: Jostein Ohm schot met een prachtschot raak.

Na rust teveel kansen mis
ZOB kwam na de treffer sterk terug. Al snel kreeg de ploeg kansen, hoewel het BFC met counters ook weer kansen gaf om de voorsprong te vergroten. Na een half uur was het toch raak voor ZOB: de tegenstander van de Bussumers kon met een penalty op gelijke hoogte komen. Na de gelijkmaker was het voor rust nog even spannend. Na de rust was dat echter anders. ZOB schoot al snel raak. BFC had nog wel voldoende tijd om de opgelopen schade te repareren, maar de vele kansen bleven onbenut. Toen BFC meer risico nam, kreeg ZOB meer ruimte en kon het meer kansen creëren. BFC bleef lang op de been doordat vooral keeper Damian Ranzijn goed stond de keepen, maar vlak voor tijd schoot ZOB toch raak.

BFC was eerst erg teleurgesteld, maar was later op de dag toch erg trots op wat het afgelopen seizoen als tweedeklassedebutant gepresteerd heeft.