SDO na nieuwe misstap nog steeds titelkandidaat

BUSSUM - De laatste loodjes wegen het zwaarst. Dat weet SDO na afgelopen weekend ook maar weer eens. De Bussumse hoofdklasser verspeelde dure punten op jacht naar de eerste plaats: MSC was met 1-2 te sterk.

Het duel tussen SDO en MSC was amper hoogstaand. SDO probeerde van alles, maar speelde op een te laag tempo om voor problemen te zorgen aan de kant van MSC. De Meppelse gasten speelden ook traag, waardoor er voor rust amper wat te beleven was. Toch kwamen alle goals wel voor de rust. MSC opende vlak voor tijd de score en kon twee minuten later zelfs de voorsprong verdubbelen. Alsof het niet extremer kon deed SDO vervolgens nog voor rust wat terug: Joost Heerschop schoot prachtig raak.

Na de rust opende SDO de jacht op de gelijkmaker. Langzaamaan speelde de ploeg steeds beter, maar het duurde lang voordat er echte kansen kwamen. En als de kansen er al kwamen, ontbrak het SDO aan geluk. SDO raakte onder meer het houtwerk, maar gescoord werd er niet meer.

De verspeelde punten van SDO werden na afloop wel een beetje gecompenseerd doordat concurrent Hoogeveen ook verloor en RKZVC gelijk speelde. DEM, de andere concurrent, won wel. SDO heeft echter nog alle kansen op het kampioenschap of de play-offs.