Afbeelding
Foto: Vranz van Maaren
Video

Verbaasd na rapport: 'Record winkelleegstand klopt niet'

Bedrijven

BUSSUM - Een nogal opmerkelijk rapport van de provincie over de record winkelleegstand in Bussum wekt grote verbazing bij zowel de wethouder als de centrummanager. "Die negatieve tellingen kloppen van geen kant", kraken ze het rapport waarin Bussum aanvoerder is wat betreft grootste winkelleegstand in heel Noord-Holland.

Bussum zou een leegstand hebben van 21 procent, vooral de Huizerweg zou het ontzettend slecht doen. Wethouder Alexander Luijten reageert verbaasd en denkt zelf dat het een enorme vergissing is.

Dat laatste kan centrummanager Ellen van Vossen beamen. Ze houdt zich dagelijks bezig met leegstand, verhuizingen en kansen voor het winkelgebied. "Het moet een momentopname geweest zijn. Ik kan mij voorstellen dat het leegstaande pand van Barneveld Zaken is meegeteld, dat is 1600 vierkante meter groot. Maar daar hebben we al een hele leuke invulling voor: Marqt gaat daar beginnen. Slechts een paar kleine panden staan nu leeg. Het gaat eigenlijk juist prima. Er zijn allemaal nieuwe zaakjes zoals een groentezaak, Containerverkoop is vernieuwd, er is een pokébowlafhaal gekomen en een Franse bakker. Het gaat om frictieleegstand, gebaseerd op wisseling in de panden. Ze hebben niet naar vernieuwing gekeken. We zien overal investeringen en we hebben juist enorm veel nieuwe aanwinsten. Ook elders in het centrum gaat het goed. Met dit rapport doe je de ondernemers echt tekort", besluit ze.

Burgemeester Han ter Heegde laat weten dat er contact opgenomen wordt met de provincie om de fouten te herstellen.

Uit de krant