SDO speelt geen mooie, maar wel spannende wedstrijd tegen Grashopper

BUSSUM - SDO heeft de bekerwedstrijd tegen Grashopper met 0-2 gewonnen. Daarmee is de missie geslaagd; de halve finale beker is bereikt en plaatsing voor de landelijke KNVB-beker is afgedwongen.

Trainer Koen Jansen had het elftal nauwelijks gewijzigd. Het werd een zeer slechte wedstrijd die uiteindelijk door SDO werd gewonnen. In de eerste helft waren er weinig goede momenten te bewonderen. Grashoppers startte de wedstrijd met 100% inzet terwijl SDO dacht met 70% wel uit te kunnen komen.

Net niet
Tegen de rust werd het beter voor de Bussummers. Voorzetten van Joost Heerschop  en hoekschoppen van Theo Visser konden net niet goed worden geraakt. Een daarvan werd na een schot van Mischa Fokker op de doellijn gestopt. In de tweede helft werd het spel niet echt beter maar kreeg SDO de beste kansen. Grashoppers gooide er nog een schepje er boven op waardoor het spannend bleef.

Twee keer scoren
Marlon Amankwah kon de bal net nog blokken. Net daarna schiet Dion uit op Roy van Essen die kapt zijn man uit gaf op Glenn Hemmers die uithaalde. 0-1 in de 70 min tikte Glenn door op Roy van Essen die met links de 0-2 liet aantekenen.

Grashoppers kreeg in de laatste fase nog een grote kans na een foutieve terugspeelbal. De 500 toeschouwers hebben geen mooie maar wel een spannende wedstrijd gezien.