SDO te sterk voor De Bataven

BUSSUM - Voetballend kon het allemaal wel wat beter, maar toch heeft SDO afgelopen weekend zonder problemen gewonnen van De Bataven. De Bussumse koploper van de hoofdklasse was met 0-2 te sterk.

SDO en De Bataven waren voor rust aan elkaar gewaagd. SDO leek de meeste kansen te creëren, maar het ontbrak de ploeg veelal aan zuiverheid en overzicht om echt voor gevaar te zorgen. Pas vlak voor rust kon SDO echt voor gevaar zorgen toen een bal van Dailey Groenewegen verkeerd werd beoordeeld door de keeper van De Bataven en Joost Heerschop de kans kreeg om te scoren. De Bussumer schoot echter net naast. Even daarna stuurde Glenn Hemmers Heerschop nogmaals weg, maar de aanvaller kon topscorer Jesse van Huisstede net niet bereiken. De Bataven kon er voor rust maar één kans tegenover zetten.

Na de rust leek er van zowel SDO als De Bataven meer gevaar te komen. De Bataven kreeg eerst een levensgrote kans op de openingstreffer, maar SDO kon nog net redden. Het was daarna SDO dat wel kon scoren. Eerst ontsnapte Joost Heerschop na een pass van Jesse van Huisstede aan buitenspel en kon hij voorgeven op Marlon Amankwah, die koeltjes afrondde en de 0-1 op het scorebord zette. Een minuut later kon SDO de voorsprong verdubbelen toen een verdediger van De Bataven een corner van Theo Visser achter zijn eigen keeper werkte.

Na de tweede Bussumse goal probeerde De Bataven een tegenoffensief te forceren. De ploeg kreeg ook een paar goede kansen, maar moest ook toezien hoe SDO een paar keer gevaarlijk counterde. Doelpunten bleven achterwege.