Bij de Bussumse Intertoys-winkel blijft alles bij het oude.
Bij de Bussumse Intertoys-winkel blijft alles bij het oude. Foto: Bob Awick

Na razend druk weekend gaat Intertoys 'gewoon' weer verder

Bedrijven

BUSSUM - Net als veel andere Intertoys-zaken door heel het land heeft ook de Bussumse Intertoys-winkel aan de Nassaulaan een ontzettend druk weekend achter de rug. 

Het was afgelopen weekend het laatste weekend dat klanten hun cadeaubonnen van de failliet verklaarde speelgoedzaak konden besteden. Dat werd dan ook volop gedaan. "Het was echt ontzettend druk, zeker twee keer drukker dan normaal. Het was ook extra vol doordat de kassasystemen door alle drukte erg traag werden. Dat zorgde er wel voor dat er mensen teleurgesteld waren. Dat begrijpen we, maar we hebben gedaan wat we konden", vertelt speelgoedverkoper Wijnand den Uyl. 

Afgelopen week werd al bekend dat de Bussumse Intertoys, ondanks het faillissement van de keten, gewoon de deuren open kan houden. Dat komt vooral omdat het een franchise is en, hoe gek het ook klinkt, juist een hele grote winkel is. "Doordat we zo'n grote eigen winkel hebben, deden we een groot deel van de inkoop van speelgoed en andere artikelen al zelf. We hebben onze eigen kanalen en dat maakt het een stuk makkelijker. Daar komt nog eens bovenop dat we de laatste tijd, omdat het al wat slechter ging met de Intertoys-keten, nog meer dan daarvoor om ons heen keken naar alternatieven."

Of de speelgoedwinkel ook de naam Intertoys houdt, dat valt nog te bezien. Er wordt eerst nog gekeken naar een doorstart van Intertoys. Mocht dat niet van de grond komen, dan bestaat er een grote kans dat de Bussumse speelgoedwinkel weer Speelgoed Den Uyl gaat heten. 

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant