Afbeelding
Foto: Bob Awick

Knoop over bouwplan Iepenlaan komende week doorgehakt

Buurt / wijk

BUSSUM - Mag het bouwplan voor woningen op de hoek van de Herenstraat en de Iepenlaan doorgaan? De gemeenteraad hakt komende woensdag de knoop door.  

Het stukje grond moeten gesloopt gaan worden en daarna bebouwd met acht woningen, allemaal twee-onder-een-kap. Dat staat echter nog niet onomstotelijk vast. 

Een groot deel van de gemeenteraad heeft zorgen over de toch al hoge parkeerdruk aan de straat die gaat toenemen als er straks vanwege de woningen nog meer auto's gaan komen.

Andere bezwaren
Meer bezwaren hebben onder meer de VVD, D66, PvdA en het GDP over het soort woningen dat er gebouwd moet gaan worden. Dat worden allemaal duurdere woningen, terwijl er volgens gemaakte afspraken ook een derde meer betaalbare woningen moeten komen zoals sociale huur. Het steekt de partijen dat er altijd maar een reden gevonden wordt om dat niet te doen. 

De gemeenteraad neigde er afgelopen maand nog naar om het plan weg te stemmen, maar durfde dat niet meteen aan omdat niet duidelijk was welke financiële gevolgen dat voor de gemeente kon hebben in de vorm van claims. Nu wordt het plan nogmaals besproken. 

Uit de krant