Overbodige verkeersborden gezien? Meld het de gemeente.
Overbodige verkeersborden gezien? Meld het de gemeente. Foto: Bob Awick

Gemeente hoort graag waar verkeersborden weg kunnen

Algemeen

GOOISE MEREN - De gemeente hoort graag waar in de gemeente overbodige verkeersborden staan. "Wij juichen het toe dat daar vragen over worden gesteld of dat er suggesties over worden gedaan."

Het GDP bracht de zaak van de overbodige verkeersborden aan het licht nadat in het nieuws kwam dat de verkeersveiligheid kan worden vergroot door overbodige verkeersborden van de straat te verwijderen. Uit een inventarisatie van diverse partijen, waaronder Veilig Verkeer Nederland, blijkt dat 20 procent van de borden overbodig is en voor verwarring zorgt. 

Minder obstakels
De gemeente laat weten dat het beleid er op gericht is om zo min mogelijk obstakels in de openbare ruimte te plaatsen. "Vanuit dat beleid zijn al vele paaltjes in fietspaden en "anti parkeer" paaltjes op trottoirs verwijderd. Ook verkeersborden saneren wij regelmatig."

Kritisch kijken
"Bij lopende projecten in de openbare ruimte, vanwege groot onderhoud aan wegen of vanwege rioolvervangingen, wordt kritisch bezien welke borden er noodzakelijk zijn en welke niet. Onnodige borden worden weggehaald", aldus de gemeente. 

Uit de krant