Afbeelding
Foto: Bob Awick

Wildgroei: wat gaat de gemeente doen aan overbodige verkeersborden?

Buurt / wijk

GOOISE MEREN - Ze hangen er genoeg. Verkeersborden waarvan je denkt: wat heeft dat nou voor nut? Her en der door de gemeente Gooise Meren hangen ze ook. En daar moet wat aan gedaan worden, zo stelt het Goois Democratisch Platform (GDP) dat er deze week raadsvragen over stelt. 

Van alle waarschuwings- en gebodsborden door heel Nederland kan zo'n 20 procent wel worden weggehaald omdat ze overbodig zijn of juist voor verwarring zorgen, zo berekende Veilig Verkeer Nederland afgelopen maand. Het deed gemeenten de oproep om haar bordenbestand eens onder de loep te nemen en overbodige borden weg te halen. Het GDP vraagt nu of de gemeente Gooise Meren dat ook gaat doen.

Het GDP stelt met regelmaat van bewoners te horen dat ze zich storen aan de overvloed aan verkeersborden. "Niet alleen omdat verkeersdeelnemers 'door de bomen het bos niet meer zien', maar ook omdat het niet ten goede komt aan het straatbeeld", zo stelt de partij. Als voorbeeld wordt een bord genoemd in Naarden-Vesting, waar halverwege een fiets- en wandelpad waar geen auto's kunnen komen staat dat het een fietspad is. Dat bord heeft geen toegevoegde waarde. 

Het gemeentebestuur moet nog antwoord geven op de vragen. 

Uit de krant