Afbeelding

Bussums TV-avondje: Willem de Ridder en De Fontein

Algemeen

BUSSUM - Het was een Bussums avondje op televisie, gisteren. Leerlingen van De Fontein deden mee aan KRO's 'Over de streep' en in het VPRO-programma Metropolis was dorpsgenoot Willem de Ridder te zien.

In Metropolis wordt door lokale verslaggevers over de hele wereld verslag gedaan over een onderwerp of thema. Gisteren ging het over hygiëne en krijgt de kijker te zien dat je behalve zeep ook houtskool, rivierwater en bosjes takken geschikt zijn om jezelf schoon te houden. Willem de Ridder propageert vanuit Bussum een leven zonder zeep (tijd: 4.08). En haren wassen met klei (tijd: 17.15). Terugkijken kan hieronder:

 

Get Microsoft Silverlight

 

Over de streep, gepresenteerd door Arie Boomsma is een programma waarin middelbare scholieren elkaar in één dag tijd pas echt goed leren kennen door mee te doen aan een zogeheten Challenge Day. Dat is een Amerikaanse methode om onverschilligheid en onbegrip tussen scholieren tegen te gaan en wederzijds respect te stimuleren. Hoe dat ging met de leerlingen van De Fontein is hieronder te zien:

 

Get Microsoft Silverlight

Uit de krant