Afbeelding
Foto: Bob Awick
Video

Burgemeester Ter Heegde spreekt over een jaar met ups en downs

Algemeen

BUSSUM - Het was een jaar vol ups en downs voor de gemeente Gooise Meren. Burgemeester Han ter Heegde speelde meerdere malen een bepalende factor in de politieke arena. Hoe kijkt hij terug op het afgelopen jaar?

Trots is hij op op de eerste begroting die dit college heeft opgesteld. "Het was een vuurdoop, maar het is over het algemeen goed gegaan. Wij hebben gekozen om bijvoorbeeld geld uit de spaarpotten te halen om in te zetten op het sociaal domein en burgerparticipatie."

Politieke onrust
Politiek gezien zorgde het vertrek van wethouder Munneke Smeets voor veel onrust. Hij betreurt het vertrek en geeft daarbij aan dat het college de raad eerder bij het dossier had kunnen betrekken." Maar het adagium van het college is: we vertellen alles aan de raad."

Vreselijke ongevallen
Meer drama was er rondom twee vreselijke ongelukken; met een aangereden auto op het spoor in Bussum en een hovenier met een grasmaaier die van de Vestingwallen in Naarden viel. "Het waren twee vreselijke ongevallen met dodelijke afloop. Dat waren echt de zwarte bladzijdes van 2018. Een vreselijk verhaal, zeker ook voor de nabestaanden. Ik heb in beide gevallen de weduwen gesproken. Dat is wel het allerzwaarste van het beroep van burgemeester."

Bekijk hier de terugblik op het afgelopen jaar met burgemeester Han ter Heegde

Uit de krant