BFC boekt weer eens een zege

BUSSUM - Het was al weer even geleden: BFC heeft afgelopen weekend weer eens gewonnen. De Bussumers waren met 3-0 te sterk voor IJFC.

De twee ploegen waren erg aan elkaar gewaagd. BFC kreeg de beste kansen en kon na net wat meer dan een half uur spelen op voorsprong komen. Na een klein misverstand aan de zijlijn, waar men dacht dat de bal uit was, wist Jostein Ohm na een knappe aanval de bal tegen de touwen te schieten. Vlak voor rust kreeg BFC nog een grote kans, maar kwam het aan de andere kant ook goed weg toen de paal een doelpunt van IJFC voorkwam.

Na de rust kon BFC de zege al snel zeker stellen. Eerst kon Julian van der Lek na een goede actie van Zakaria Azzuzi de 2-0 maken, even later scoorde Jostein Ohm de derde Bussumse treffer. Daarmee was het wel gespeeld. De tegenstander van de Bussumers probeerde nog wel wat terug te doen, maar BFC kon goed stand houden.

Aan de kant van BFC mocht de 16-jarige Cesar Westerink nog debuteren. De zoon van BFC-vedette Han Westerink stapte vijftien jaar na de laatste speelminuten van zijn vader voor het eerst het veld op voor de hoofdmacht. Eerder op de dag besliste de jonge Bussumer nog de derby van het hoogste jeugdelftal tegen SDO nog met twee treffers.