Afbeelding
Foto: Bob Awick

Golfbaaneigenaar mag spullen afgezette bouwplaats weghalen

Algemeen

NAARDEN - Vastgoedondernemer Michael van de Kuit, de man achter Golfbaan Naarderbos en Speelpark Oud Valkeveen, mag van de gemeente enkele bouwmaterialen van de verzegelde bouwplaats op het golfbaanterrein afhalen en mag het nog niet afgebouwde paviljoen afdekken. Dat meldt de gemeente. 

De gemeente kondigde eerder deze week een bouwstop af omdat Van de Kuit zonder er een vergunning voor te hebben een paviljoen aan het bouwen was op de golfbaan. Dat paviljoen moet dienen als tijdelijk clubhuis omdat Van de Kuit het huurcontract met het échte clubhuis op het terrein heeft verbroken. Van de Kuit trok zich een dag later echter niets aan van de bouwstop en de opgelegde dwangsom en bouwde vrolijk door. De gemeente besloot daarop het terrein te verzegelen en het bouwterrein te bestempelen tot verboden gebied. Het bouwterrein betreden is nu een misdrijf.

Omdat er wel een vergunningaanvraag loopt en het dus zou kunnen dat Van de Kuit wel een paviljoen mag gaan bouwen, mag de ondernemer van de gemeente de boel nu afdekken en enkele bouwmaterialen weghalen. Dat moet voorkomen dat de spullen verrotten doordat het bijvoorbeeld gaat regenen. 

De gemeente spreekt van coulance naar de vastgoedondernemer toe. 

Uit de krant